Béčko přivezlo z Úsilného pouze bod, první místo se mu vzdálilo

15.10.2015 12:57

V 8. kole III. třídy skupiny A na sebe narazily týmy Úsilného a Týna nad Vltavou. Domácí se jako nováček soutěže usadili v horní polovině tabulky a před aktuálním kolem jim patřilo 4. místo. B-tým FK Olympie je od začátku soutěže horký adept na postup a zatím mu patří druhé místo, poslední kolo ale doma ztratil dva body za bezbrankovou remízu s Žabovřeskami. Proti sobě se postavila nejlepší ofenziva (Úsilné 23 branek) a nejlepší defenziva (Týn 2 branky).

 

Úsilné šlo do zápasu s klidnou hlavou, vždyť asi nikdo z týmu nováčka nepočítal, že po půlce podzimu bude v tabulce na 4. místě a ještě bude mít jednoznačně nejlepší ofenzivu soutěže. Hosté z Týna byli v zápase přeci jen mírným favoritem a to potvrzovali od samého začátku zápasu. Už v po pěti minutách hry zahrozila Olympie, když šel ze strany sám na brankáře Nováka hostující Kníže, ale jeho střela šla těsně vedle. Týn byl nadále aktivnější a díky standardním situacím byla domácí obrana pod neustálým nebezpečím. V 18. Minutě se po autu Kličky dostal k bleskovému zakončení Šálený, ale svůj volej namířil nad branku domácích. V polovině prvního poločasu se osmělili i domácí. Sláma si vyměnil míč s Bejstou, ale jeho střela skončila v prosotru kde byl připravený brankář hostí Valtr. Ve 24. minutě domácí Bejsta nahrál na střed Slámovi, který prostrčil kolmo na Čadu, hostující stoper Kunc a brankář Valtr se nedomluvili, toho využil nabíhající Čada, udělal brankáři kličku a do prázdné brány poslal domácí do vedení – 1:0. Olympii evidentně inkasovaná branka zaskočila a do konce prvního poločasu se hra vyrovnala. Do šaten šli tak spokojenější domácí.

Druhý poločas začal stejně jako první, týnské béčko bylo jasně aktivnější a šlo minimálně za vyrovnáním. I přesto jako první pohrozili domácí, když v 53. minutě Bejsta prostrčil hlavou do vápna na Čadu, jeho střelu ale znovu zlikvidoval připravený Valtr. V 57. minutě hosté z Týna zahrávali přímý volný kop a rána Lukeše rozezvučela břevno Novákovy branky. Tlak Týna se stupňoval, ale v zakončení si postupně vylámala zuby snad celá týnská jedenáctka. Zasloužené vyrovnání přišlo v 72. minutě, když se z přímého kopu přesně trefil Jiří Klička – 1:1. Pro Týn znamenal bod málo a utkání chtěl rozhodnout ve svůj prospěch. V 79. minutě mohl strhnout výhru na stranu Týna Jaroslav Brom, ale v gólové pozici trefil pouze vracejícího se beka Úsilného. Další Bromovu střelu brankář Novák zlikvidoval stejně jako šanci Šáleného. Do konce zápasu se skóre utkání již nezměnilo a tak se oba týmy rozešly smírně 1:1.

 

"Je to pro nás ztráta, měli jsme hodně gólovek, ale bohužel jsme je neproměnili. Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme šance a několik závarů před domácí brankou. V Úsilném je úzké hřiště, takže jsme se snažili hrozit i dlouhými auty přímo do vápna. Poté jsme po nedorozumění naší defenzivy inkasovali a do poločasu jsme se už herně nezvedli. Druhý poločas jsme byli jasně lepší a obrana domácích nestíhala. My jsme ovšem své šance nedokázali proměnit. Ve druhé polovině podzimu se nám zatím v zakončení nedaří tolik jako na začátku sezony. Nakonec jsme dokázali vyrovnat, ale bod je pro nás málo," hodnotil druhou remízu béčka v řadě záložník Jaroslav Brom.

 

SK Úsilné - FK Olympie B-tým 1:1 (1:0)

Branka FK Olympie: 72. Klička

Sestava FK Olympie: Valtr - Lukeš (63. Valenta), Kunc, Vanda, Červenka (74. P. Příhoda) - Kníže, Fara, Jar. Brom, Šálený - Klička, Ponec (55. Vlk)