Béčko napodruhé už uspělo, z Bavorovic přivezlo výhru 2:1

04.09.2014 08:01

 

B-týmu FK Olympie se ve III. třídě na druhý pokus podařilo naplno bodovat. Po nezdaru v Mokrém tentokrát tým trenéra Jiřího Kličky zabral a v Bavorovicích vydřel vítězství 2:1. Po bezbrankovém poločase poslal Olympii do vedení Mahút. Domácí sice dokázali vyrovnat, vítězství na stranu týnského béčka ale nakonec strhl Jaroslav Brom.

 

Šéf B-týmu FK Olympie Jiří Klička hodnotil utkání takto:

 

K druhému mistrovskému utkání podzimní části soutěže jsme zajížděli opět na hřiště soupeře, tentokrát do Bavorovic. Cíl byl jednoznačný – získat alespoň bod. Neočekávali jsme však žádnou fotbalovou selanku, vždyť v loňské nepovedené sezóně jsme zde domácím podlehli ostudných 7:1! Po zcela zbytečné prohře v prvním kole na hřišti Mokrého jsme byli pevně odhodláni porvat se alespoň o jeden bod, který by nás, jak doufám, nakopnul k lepším výsledkům. Byli jsme posíleni o tři hráče širšího kádru „A“ mužstva – o Oldu Lukeše, Láďu Červenku a Romana Kníže.

V nepříjemném fotbalovém počasí, ale zato na parádním trávníku, jsme měli zápas od samotného začátku pod kontrolou. Lépe jsme kombinovali, byli jsme běhavější, vytvářeli jsme si i šance, ale stejně tak jako minulý týden a stejně tak jako téměř celé jaro jsme je nedokázali využít. Domácí se v prvním poločasu dostali zhruba ke čtyřem-pěti šancím, ale všechny byly nebezpečné a v samotném závěru prvního poločasu jsme mohli inkasovat gól „do šatny“! Naštěstí domácí svoji „tutovku“ neproměnili a do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

 I druhý poločas jsme začali náporem, snažili jsme se soupeře napadat hned při rozehrávce a za naše úsilí jsme byli odměněni v 55. minutě, kdy Martin Aita vystihnul nedůraznou malou domů domácích, zatáhl míč po čáře a přesnou přihrávkou po zemi našel nabíhajícího Lukáše Mahúta, který se štěstím dopravil pravou nohou míč do branky domácích – 0:1.

Domácí se však nechtěli vzdát bodů jen tak lehce, zjednodušili hru a především dlouhými nakopávanými míči se snažili o překonání naší obrany.

Vyrovnávací branku jsme však paradoxně inkasovali ze standardní situace na zhruba 18 metrech, která vznikla po faulu na domácího hráče, jenž přebral přihrávku na vlastní polovině a dlouhým sólem přes tři-čtyři naše hráče, kteří místo, aby ho faulovali na půlce, tak s ním závodili až k naší „šestnátce“, donutil naši obranu k faulu v nebezpečné vzdálenosti od naší branky.

Martin Valtr si postavil čtyřčlennou „zeď“, kterou domácí nastavili o další tři své hráče, takže z pozice brankáře toho asi moc vidět nebylo. Povedenou střelu domácího borce tak Martin zaregistroval, až když už se třepetala v naší síti – 64.minuta a 1:1.

Vyrovnávací branka domácích pro nás byla jako těžká rána na plexus solar, nikoliv však naše k.o.! Byli jsme si vědomi svých možností i své kvality, byla také znát naše lepší fyzická kondice a v neposlední řadě jsme cítili obrovskou šanci na zisk všech tří bodů!

72. minutě zahrával Roman Kníže střílený roh na přední tyč, na který si ukázkově naběhl Jarda Brom a hlavou usměrnil míč k zadní tyči domácí branky – 1:2!

Domácí stáhli hru na tři obránce, posílili středovou i útočnou řadu a snažili se všemožnými způsoby alespoň o vyrovnání. Disciplinovaným výkonem jsme však cenné vítězství udrželi a připsali jsme si tak první body do tabulky. Tyto důležité body ze hřiště nepříjemného soupeře však musíme potvrdit v domácím utkání se soupeřem z Vrábče, které sehrajeme v neděli 7.9.2014.

Přestože ve hře našeho mužstva bylo ještě spousta nedostatků, hlavně v přesnosti přihrávek, či v kvalitě zpracování míče, byla také vidět snaha o častější zakončování, byla znát bojovnost a nasazení hráčů a byla znát i hladovost po vítězství! V tom, a v lepší fyzické kondici, byl hlavní rozdíl mezi námi a naším soupeřem! V nastolené cestě nesmíme polevit a kýžené výsledky se, jak pevně věřím, dostaví!

 

 

Bavorovice „B“ – FK Olympie Týn „B“  1:2 (0:0)

 

Branky: 55‘ 0:1 Mahút Lukáš

               72‘ 1:2 Brom Jaroslav

 

Sestava FK Olympie: Valtr – Šebesta (56‘ Kojetín), Kunc, Vlk, Červenka (85’ Nikl) – Lukeš, Brom, Vanda, Kníže – Al-Aita (85’ Švík), Mahút (56’ Ponec)