Béčko doma ostudně nestačilo na Neplachov

23.09.2014 15:39

Překvapivou domácí prohru si připsalo týnské béčko, které v neděli nestačilo na Neplachov.

Prohru 1:2 hodnotil trenér Jiří Klička velmi kriticky (nutno podotknout, že zcela oprávněně):

 

"V domácím zápase s Neplachovem jsme chtěli naplno bodovat a odčinit tak potupnou porážku z Pištína v minulém kole. To se nám však nepodařilo a utrhli jsme si ještě větší ostudu domácí prohrou se slabým Neplachovem. Naše zápasy se podobají jako vejce vejci -máme sice opticky míč více na svých kopačkách, naše převaha je však naprosto bezúčelná a jalová! Těžko si vytváříme brankové příležitosti, a když už si nějakou vytvoříme, většinou ji nedokážeme proměnit! Chybí nám fotbalové základy jako je kvalitní zpracování míče, či přesná přihrávka do nohy, o kvalitním zakončení ani nemluvě! Musíme si uvědomit jako tým, že každý musí začít s kritikou sám u sebe a až potom můžeme poukazovat na druhé, či na rozhodčí. Sebekritika a sebereflexe chybí většině našich hráčů a při zápasech se většinou cítí ukřivděni (někdy oprávněně, jindy zase ne) rozhodnutími rozhodčích a málokdo a málokdy hledá chybu hlavně u sebe a u svých výkonů! U některých hráčů je malá ochota pracovat pro tým, plnit dané pokyny a úkoly a v neposlední řadě také chybí respekt k soupeřům a jakási pokora před každým zápasem. Někdo si možná myslel, že třetí třída je soutěž, kterou projedeme bez ztráty bodu od začátku až do konce. Před tímto názorem jsem však hráče předem varoval, a jak se ukazuje, tak oprávněně, mnozí to však stále ještě nechtějí vzít na zřetel! Oč méně je tato soutěž fotbalová, o to více je bojovnější. Pokud toto někteří hráči nebudou ochotni akceptovat, můžeme si o brzkém návratu do okresního přeboru nechat jenom zdát!

V sobotu jedeme na místní derby do Koloděj a ať se to našim hráčům líbí nebo nelíbí, jedeme tam jako jasní favorité! Domácí se však určitě budou snažit, aby nás obrali o body a budou velice nepříjemným a hodně bojovně naladěným týmem! Proto musí každý náš hráč přistoupit k zápasu co nejzodpovědněji a s vědomím, že úspěch týmu je víc než ukojení osobních ambicí! Jen tak můžeme uspět, jen tudy vede cesta k postupu!"

 

Klíčové momenty zápasu:

62.‘ – zbytečná ztráta míče při naší útočné akci, rychlý brejk soupeře, nedorozumění v naší obraně – 0:1

82.‘ další ztráta míče díky špatné přihrávce 0:2

83.‘ nejhezčí akce zápasu-Vanda našel přesnou přihrávkou do křídla rozběhlého Housku, ten poslal milimetrový centr na nabíhajícího Jardu Broma, jemuž však ještě brankář hostů střelu z první vyrazil, na dorážku Vlasty Švíka však už byl krátký – 1:2

 

FK Olympie Týn „B“ – Neplachov  1 : 2 (0:0)

Branka: 83. Švík

Sestava: Valtr – Červenka, Kunc, Lukeš, Polida – Brom J., Šálený Mich., Brom D., Nikl – Al Aita, Ponec

Střídali: Vanda, Švík, Příhoda, Houska, Vondra