B-tým premiéru ve III. třídě výsledkově nezvládl, v Mokrém prohrál 3:1

26.08.2014 08:45

 

Po sestupu z okresního přeboru bude B-tým FK Olympie v letošní sezóně nastupovat ve III. třídě. První zápas nové sezóny svěřencům Jiřího Kličky v Mokrém nevyšel, Týňáci si vstřelili dva vlastní góly a i přes tlak v závěru utkání body nevyválčili.

 

 

Jak utkání viděl šéf týnského béčka Jiří Klička?

 

„K prvnímu mistrovskému utkání ročníku 2014/2015 jsme zajížděli na hřiště týmu Mokré. Byli jsme odhodláni odvézt si alespoň bod, bohužel jsme vyšli naprázdno!

Na těžkém, podmáčeném terénu jsme sice byli po většinu zápasu fotbalovějším týmem, neproměňování šancí a velké množství individuálních chyb nás však připravilo o jakýkoliv bodový zisk. Domácím stačilo jednoduše nakopávat vysoké míče do našeho pokutového území ke vstřelení dvou ze tří branek a my jsme nebyli schopni tento styl nějak účinně eliminovat!

Začátek zápasu jsme měli převážně ve své režii, celkem se nám dařila kombinační hra a domácí jsme nepouštěli do žádných šancí. V 15. minutě poslal Vanda krásnou „českou“ uličkou do úniku Ponce , jeho tvrdou křížnou střelu však brankář domácích vyrazil na úroveň penalty a nám chyběl pověstný kousek štěstí ke vstřelení vedoucí branky z dorážky. S přibývajícím časem se začali více osmělovat i domácí borci a ve 36. minutě, po zblokovaném centru z naší levé strany a nedorozumění středních obránců s brankářem, vstřelili domácí vedoucí branku – 1:0! Ve 41. minutě pak zahrávali domácí standardní situaci z dobrých 40 metrů. Domácí exekutor se odhodlal k dalekonosné střele, kterou v naší šestnáctce tečoval Vlk do opačného rohu branky, než šel brankář Valtr a bylo to 2:0!

Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním porvat se o výsledek, ale kupili jsme chybu za chybou a po dalším nedorozumění středních obránců s brankářem jsme v 59. minutě inkasovali další branku – 3:0 pro Mokré!

V této chvíli jsme stáhli hru na tři záložníky a Vanda se posunul do pozice třetího útočníka. Začali jsme si vytvářet více šancí k ohrožení branky domácích a náš tlak byl korunován v 70. minutě gólem, který vstřelil hlavou po rohovém kopu Mahúta Jarda Brom - 3:1. Po dalším rohovém kopu mířila hlavička Vandy těsně nad domácí branku, další hlavička Broma skončila těsně vedle tyče domácí svatyně a individuální akci Broma, který se proháčkoval z pravého křídla až do malého vápna a místo finální přihrávky pod sebe na volného spoluhráče zvolil přímou střelu na branku, vyrazil domácí brankář na další rohový kop. Čas nemilosrdně utíkal, domácí zdržovali, jak se dalo a my jsme již nenašli sílu na zvrat v utkání. Za zmínku ještě stojí dalekonosná střela Matěje Vlka z přímého kopu ze zhruba 40 metrů, která jen těsně minula pravou tyč domácí branky.

Z výsledku a z velkého množství individuálních chyb jsem zklamaný, a tak jediným pozitivem tohoto utkání bylo zjištění, že fyzická kondice většiny hráčů je o mnoho lepší, než tomu bylo na jaře. První body letošního ročníku se tak pokusíme přivézt ze hřiště Bavorovic „B“ , kam zajíždíme v sobotu 30.8.2014 a hrát se bude od 13 hodin.“

 

 

Mokré – FK Olympie Týn „B“   3:1  (2:0)

Branka FK Olympie: 70. Jar. Brom

Sestava FK Olympie: Valtr - Červenka, Kunc, Vlk, Polida – Al-Aita, Vanda, Jar. Brom, Mahút - Ponec (60‘ Nikl), Kojetín (46‘ Švík)

Trenér: Jiří Klička

Asistent: Martin Klička