B-tým FK Olympie začíná cestu ke svému znovuzrození

20.02.2014 20:40

 

Podzimní část sezóny může FK Olympie hodnotit jako velice vydařenou. Nicméně i na tomto pozitivním vysvědčení by se jedna kaňka našla. „Bez jakýchkoliv výmluv musím kriticky přiznat, že situace v našem B-týmu nebyla optimální,“ konstatuje předseda klubu Karel Jiříček. „Nebýt Jana Marušky a kluků z marketingového oddělení, béčko by k některým zápasům ani nemohlo nastoupit. I přes veškerou snahu Jana Marušky, za což bych mu chtěl moc poděkovat, je evidentní, že bez řádného trenéra a vedoucího mužstva béčko dlouhodobě fungovat nemůže,“ doplňuje předseda.

Během zimní pauzy se vedení FK Olympie otázkou B-týmu intenzivně zabývalo, dosavadním výsledkem je jedna významná posila pro budoucnost týnského béčka. Roli vedoucího B-mužstva FK Olympie bude na jaře zastávat Jiří Klička st.. „Rozhodl jsem se do dění v Olympii aktivně zapojit, protože mi klub není v žádném případě lhostejný, mám k němu vztah a na rozdíl od mnohých jiných místo slov volím činy,“ vysvětluje důvody svého rozhodnutí nový vedoucí B-mužstva.

Jiřímu Kličkovi by měl s běžným chodem mužstva pomáhat jeho bratr Martin, v jednání je dokonce návrat někdejšího trenéra Josefa Maříka. Tento nový realizační tým by měl pomoci týnské béčko zkonsolidovat a během jarní části dostat tým z nepříjemných sestupových vod.

„V béčku je na úvod nutné především vybudovat partu, která v kabině potáhne za jeden provaz. Chci, abychom trénovali dvakrát týdně a mezi hráči tím vytvořili týmový duch. To totiž Olympii na podzim nejvíce scházelo. Cíl pro jaro je jasný – udržet okresní přebor,“ nastiňuje své plány zdatný motivátor Jiří Klička.

Ve čtvrtek se hráči, kteří mají zájem o dres týnského B-týmu, sešli v tribuně stadionu FK Olympie. Jiří Klička s nimi krátce diskutoval a představil jim svou vizi. S hráči se domluvil na prvním samostatném tréninku B-týmu FK Olympie, který se uskuteční v úterý 25. února od 17:00 hodin na stadionu FK Olympie. „Bude se jednat o trénink s balonem, kluci si dají pár cvičení a fotbálek. Fyzickou přípravu mohou i nadále absolvovat dle původního plánu společně s A-mužstvem. Samozřejmě na první trénink zvu i hráče béčka, kteří se neúčastnili úvodní schůzky. Se všemi, kteří nastupovali během podzimu, samozřejmě počítám,“ těší se na první trénink Jiří Klička.

 

V příštím týdnu přineseme s novým vedoucím B-týmu obsáhlý rozhovor.

 

Jiří Klička se svým bratrem Martinem začínají misi "záchrana B-týmu FK Olympie".