B-tým FK Olympie v prvním domácím zápase deklasoval Vrábče "bůrem"

10.09.2014 10:51

Domácí premiéra se béčku FK Olympie podařila parádně. Soupeře z Vrábče týnský B-tým válcoval od prvních minut a už po půlhodině bylo de facto rozhodnuto. Dvakrát se prosadili Jaroslav Brom a Martin Al Aita, jeden gól přidal z penalty Klička. Béčko svého soupeře jasně přehrálo a trenér Jiří Klička tak mohl být spokojen:

 

„K prvnímu domácímu utkání stávající sezóny jsme nastoupili v neděli 7. září 2014 proti soupeři z Vrábče, se kterým jsme chtěli potvrdit zisk tří cenných bodů z minulého kola z hřiště Bavorovic.

V prvním poločasu jsme byli jasně fotbalovějším týmem, dařila se nám kombinace a snažili jsme se o časté zakončování, což se projevilo i na výši skóre prvního poločasu.

Hned v 1.‘ jsme měli stoprocentní gólovku, kterou jsme však neproměnili. V 2.‘ už však udeřilo – Tomáš Houska vysunul parádní kolmicí za obranu soupeře nabíhajícího Jardu Broma, ten ještě udělal kličku obránci hostů a přesnou střelou k tyči otevřel účet nedělního zápasu – 1:0.

Soupeř se dostával na naši polovinu pouze sporadicky a byl pod naším soustavným tlakem. Snažili jsme se soupeře napadat hned v zárodku jeho akcí, což se nám vyplatilo ve 12.‘ – Lukáš Mahút vybojoval míč u rohového praporku hostů, zatáhl míč do šestnáctky, kde našel přesnou přízemní přihrávkou nabíhajícího Martina Aitu – 2:0.

To byl vstup do zápasu, v jaký jsme doufali. Hráči se více uklidnili, zpřesnili kombinaci a zvedli si sebevědomí.

Nadále jsme nepolevovali v naší kombinační hře, a i když se ne vše podařilo jak mělo, soupeře jsme, hlavně v prvním poločasu, téměř k ničemu nepustili.

Ve 20.‘ se uvolňoval v šestnáctce hostů Klička přes soupeřova obránce, ten ho však fauloval a hlavní rozhodčí nezaváhal ani na okamžik a odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný hráč a střelou k tyči zvýšil naše vedení na 3:0.

Ve 25.‘ jsme si vybrali slabší chvilku, zbytečně jsme ztratili míč na soupeřově šestnáctce, ten založil rychlý brejk, který musel hasit taktickým faulem na půlce Honza Vanda, za což obdržel po právu od hlavního rozhodčího žlutou kartu.

Rychle jsme se vzpamatovali a vrátili jsme se k naší hře, kterou jsme hosty přehrávali. Ve 32.‘ vysunul Klička kolmicí za obranu rozběhlého Martina Aitu,ten zakončil střelou do tyče branky hostů, ale dobíhající Jarda Brom už neměl problém uklidit míč do sítě – 4:0. Tím byl završen účet prvního poločasu.

Průběh druhého poločasu byl zásadně ovlivněn nepřízní počasí. Hned ve 48.‘ musel rozhodčí přerušit zápas na téměř dvacet minut kvůli bouřce a průtrži mračen. Chvilku se dokonce zdálo, že se zápas ani nedohraje. Nakonec se však počasí umoudřilo alespoň natolik, aby bylo možno zápas dokončit. Na těžkém, podmáčeném terénu se nám však už tolik nedařila kombinace, hrálo se více vzduchem, což vyhovovalo našemu soupeři, který disponoval hned několika vysokými urostlými hráči. Přestože se náš soupeř dostal do několika nebezpečných šancí, stále jsme drželi otěže zápasu ve svých rukou a chtěli jsme dopřát Martinovi Valtrovi v naší brance dlouho nepoznaný pocit z vychytané nuly.

Z šedi druhého poločasu vynikla ještě jedna pohledná akce – v 62.‘ našel Klička dlouhým pasem nabíhajícího Martina Aitu,ten napálil míč na zhruba osmnácti-dvaceti metrech, jak se říká, „z první“ a trefil se náramně – jeho rána skončila pod břevnem branky hostů a bylo to 5:0. To také byl konečný výsledek zápasu, ve kterém jsme mohli vstřelit i další góly, ale nechali jsme si je, jak doufám, na další zápasy.

S výsledkem, a částečně i s předvedenou hrou, jsem spokojen, ale je nutné dál tvrdě pracovat a neusnout na vavřínech. Další zápas nás čeká v sobotu 13.9. v Pištíně.“

 

 

FK Olympie Týn nad Vltavou „B“ – Vrábče 5:0 (4:0)

Branky: 2. a 32. Jar. Brom, 12. a 62. Al Aita, 20. Klička

rozhodčí Brejník, 110 diváků

Sestava FK Olympie: Valtr – Červenka, Kunc, Vlk, Šebesta – Brom Jar., Vanda, Klička, Houska – Al Aita, Mahút

Ve druhém poločase střídali: Mezera, Nikl, Vondra, Ponec, Kojetín.