B-tým FK Olympie v premiéře pod Jiřím Kličkou udolal Chrášťany

02.03.2014 13:26

Sobotu 1. března lze bez nadsázky označit jako začátek nové éry B-týmu FK Olympie. Mužstva se v zimní přestávce ujal Jiří Klička starší a s pomocí svého bratra Martina se chystá týnské béčko připravit na záchranu v okresním přeboru. V sobotu se hráči béčka poprvé představili pod Kličkovým vedením v přípravném utkání, soupeřem jim byl celek Chrášťan. Premiéra obrozenému týnskému béčku výsledkově vyšla a Jiří Klička tak ve svém hodnocení mohl vyjádřit spokojenost:

 

„První přípravné utkání jsme sehráli se soupeřem z Chrášťan. Utkání bylo od samotného začátku oboustranně bojovné a tvrdé, ale nikoliv zákeřné. Na našich hráčích byla zpočátku znát nerozehranost a na některých byl znát i fakt, že nějakou dobu žádné utkání nehráli. Postupně si však naši hráči začali na sebe zvykat a přibývalo i více, či méně, zdařilých kombinací. Na soupeři bylo znát, že již spolu hraje delší dobu a produkoval tím pádem menší počet nepřesností. Naši hráči však vše vynahrazovali vysokým nasazením a bojovností! Postupem času si začala naše souhra více sedat a i z naší strany byly k vidění některé pohledné kombinační akce.

Do vedení jsme se dostali po překvapivé, ale utěšené střele Matěje Vlka, na kterou zaskočený brankář hostů zareagoval pozdě, a ta zapadla přesně za tyč. Soupeř poté zvýšil své úsilí a začal si vytvářet více brankových příležitostí, které jsme přežili zejména díky výborným zákrokům brankáře Martina Valtra. Nakonec jsme však přeci jen inkasovali vyrovnávací gól z hlavy Petra Suchana, po námi špatně pokryté standardní situaci. Po inkasované brance jsme však nesložili zbraně, ale naopak jsme se snažili zvýšeným úsilím strhnout vedení opět na naši stranu. To se nám podařilo v závěru poločasu, kdy si na náš rohový kop krásně naběhl Honza Vanda a nechytatelnou hlavičkou do šibenice dal na 2:1 v náš prospěch.

O poločasové přestávce došlo k prostřídání tak, aby se na hřiště dostali všichni hráči.

 Druhý poločas byl oboustranně více nepřesný a gólových příležitostí tak ubylo. To však neznamená, že by se jednalo o nějakou fotbalovou selanku. Větší fotbalovost však v této fázi utkání předčila oboustranná bojovnost, zarputilost a nasazení. Soupeř se nechtěl smířit s prohrou a naši hráči si zase nechtěli nechat uniknout cenné vítězství. To se nám nakonec také podařilo udržet, ale houževnatého soupeře jsme však více než fotbalovostí porazili větším nasazením, větší bojovností a především větším hladem po vítězství!!! To jsou také, spolu s poctivým přístupem k utkání, největší klady prvního přípravného zápasu. Výhru určitě nepřeceňujeme, ale dokázali jsme si, že je na čem stavět, a že vyhlídky do budoucna by při poctivém přístupu všech hráčů nemusely být tak černé. Určitě je co zlepšovat, to zajisté, na druhou stranu je od čeho se odrazit. Děkuji tímto všem hráčům za poctivý výkon na hřišti i v začátku přípravy a doufám, že v nastolených trendech budeme spolu dál pokračovat. Děkuji i našemu soupeři za korektně odehrané utkání a v neposlední řadě děkuji i rozhodčímu panu Dvořákovi za výborně odpískaný zápas.“

 

FK Olympie „B-tým“ – TJ Sokol Chrášťany 2:1 (2:1)

Branky: 20. Vlk, 40. Vanda – 30. Suchan

rozhodčí Petr Dvořák, 50 diváků

Sestava FK Olympie „B“: Valtr – Mezera, Vanda, Vlk, Švík (46. Polida L.) - Dumbrovský, Brom Jar., Lukeš (46. Klička), Nikl (46. Mahút) - Trnka (46. Ponec), Vondra

 

 

fotogalerie ze zápasu zde: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=666751400033617&id=507700352605390