A-tým: Infarktové drama rozhodl v poslední vteřině Jan Meidl!

11.05.2014 13:28

 

A-tým FK Olympie se na jaře chová jako fotbalový Jánošík – bohatým bere (vítězství 2:1 nad Katovicemi) a chudým dává plnými hrstmi (remízy s Bukovskem, Ševětínem, Mirovicemi a porážka 2:4 v Plané). Nyní v sobotu to vypadalo na další bodovou ztrátu se soupeřem ohroženým sestupem, do výčtu příjemců rozdaných bodů málem přibyl také celek Sokolu Sezimovo Ústí. Dlouho vše směřovalo k tomu, že si hosté domů k Lužnici odvezou tři body, nakonec však odjeli úplně s prázdnou.

Přitom Olympii už poněkolikáté skvěle vyšel úvod zápasu a nic nenasvědčovalo tomu, že by se o body měla rvát až do posledních sekund. Hru týnského celku evidentně okysličily nové tváře v sestavě – Kníže, Plojhar a Klička. Zejména poslední jmenovaný, Jiří Klička, měl velkou chuť do hry a v začátku zápasu táhl většinu nebezpečných akcí domácích. Plojharova přítomnost zase Olympii prospěla v mezihře a kombinacích, v nichž si mladý forvard dobře rozuměl především se záložníkem Mravcem. Prvních dvacet minut hosté ze Sezimova Ústí evidentně nestíhali a Olympie se dostala do řady nebezpečných zakončení. Mravce a Štose však vychytal brankář Pípal. Další souboj s Radimem Štosem ale už vyzněl ve prospěch týnského útočníka, který se ve 12. minutě prosadil hlavou po standardní situaci. Hosté o sobě dali poprvé výrazněji vědět ve 33. minutě a rovnou se mohli radovat z vyrovnávající branky. Z 20 metrů se do balonu levačkou z voleje opřel Kutner a Valtr v brance neměl sebemenší nárok. Olympii inkasovaný gól opařil a do poločasové přestávky už nepředvedla prakticky nic.

Ve druhém poločase se odehrála jen minuta a znovu se důrazně připomněla jedovatá levačka Aleše Kutnera. Tentokrát ovšem míč po výstavní ráně pouze rozezvučel břevno Valtrovy branky. Jinak ale začátek druhé půle patřil domácí Olympii. Radim Štos měl hned tři slibné příležitosti ke vstřelení své druhé branky v zápase. Zakončoval hlavou, nohou, po pasech spoluhráčů i po individuálním průniku… Buď si ale vylámal zuby na náhradním brankáři hostů Bártovi, nebo mířil mimo tři tyče. Se svou troškou do mlýna přispěchal také aktivní Lukáš Mravec, jeho tvrdá střela ale jen o vlásek minula branku. Hosté místy až drtivý nápor týnské sestavy přežili a v 73. minutě vyrazili střeleckou nemohoucnost domácích ztrestat. Po sporné „malé domů“ propálil Šebek celou hradbu těl včetně gólmana Valtra a Sokol zčistajasna vedl 2:1.

S Olympií už to začínalo vypadat zle nedobře. Domácí ale nic nevzdali, trenér Švec poslal na trávník tři čerstvé hráče a jeden z nich – Pavel Vařil se v hektickém závěru ukázal být gólovým žolíkem. Hlavou jemně tečoval Mravcův centr a balon zapadl přesně k tyči. Remíza 2:2 byla ale Olympii málo a domácí mužstvo se divoce hnalo za vítězstvím. Při úplně poslední akci se do míče opřel obránce Jan Meidl a jeho tečovaná střela skončila v síti. Stadion bouřil, radostné emoce tryskaly všemi směry a o slabší povahy se musel pokoušet infarkt. Rozhodčí Crkva vzápětí ukončil zápas a Olympie se tak po neskutečném dramatu mohla konečně znovu radovat ze 3 bodů.

A Jánošík tak konečně přestal bodově chudým rozdávat…

 

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – Sokol Sezimovo Ústí 3:2 (1:1)

Branky: 12. Štos, 88. Vařil, 90+2. Meidl – 33. Kutner, 73. Šebek

rozhodčí Crkva – Vítek, Novotný, ŽK 2:4, 197 diváků

 

Sestava FK Olympie: Valtr – Brom, Pomije, Šonka, Meidl – Kníže (68. Vařil), Boček, Mravec, Klička (79. Šálený) – Plojhar (80. Houska), Štos

 

Jan Meidl rozhodl drama na týnském stadionu v poslední vteřině!