A-tým FK Olympie zvládl bahenní bitvu v Netolicích a drží stoprocentní bilanci

01.09.2014 23:12

Skvělý start sezóny prožívá pod vedením nového kouče Petra Novotného týnská Olympie. Po dvou vítězstvích v domácím prostředí nezaváhala ani v Netolicích. Odpor houževnatého soupeře zlomil dvěma góly současný týnský snajpr číslo jedna – Radim Štos.

 

Utkání oběma týmům znepříjemňoval vydatný déšť a podmáčený trávník. Ostatně, stačí se podívat na fotografii k tomuto článku, abyste si udělali obrázek, jak dostalo hřiště v Netolicích zabrat – ze zeleného pažitu se bez nadsázky stala bahenní lázeň.

Olympie se kvůli terénu nemohla dostat ke své typické kombinační hře a už od úvodu bylo patrné, že se bude muset o body notně poprat. Domácí celek se prezentoval důraznou, svižnou hrou a byl po celou dobu vyrovnaným soupeřem. V prvním poločase byla Olympie přece jen nebezpečnější a po zásluze se dostala do vedení. V 35. minutě Vařil prodloužil hlavou míč na Štose, ten jej na hraně ofsajdu převzal a zkušeným obloučkem poslal přes padajícího brankáře domácích.

Druhý poločas patřil spíše domácímu týmu, který dokázal Olympii několikrát přitlačit. Vynikající Vachuta se ale v brance činil a Netolickým skórovat nedovolil. Olympie se o vítězství třásla až do 86. minuty, kdy znovu s balonem pláchl Štos, vyškolil dva domácí obránce a levačkou mazácky zakončil. Štos se v Netolicích trefil oběma svými novými kopačkami, z nichž střelecký prach nesmyl ani silný déšť. Mladý týnský střelec v prvních třech kolech skóroval už pětkrát a má tak velikou zásluhu na tom, že Olympie v novém soutěžním ročníku ještě neztratila ani bod.

Zastaví rozjetý týnský manšaft v příštím kole Katovice nebo bude dále pokračovat spanilá jízda?

 

1. FC Netolice – FK Olympie Týn n. Vltavou 0:2 (0:1)

Branky: 35. a 86. Štos

Sestava FK Olympie: Vachuta – Vařil, Šonka, Pomije, Meidl – Mravec, Klička (61. Kokeš), Brom, Houska (61. Boček) – Štos (89. Mich. Šálený), Plojhar (89. Mir. Šálený)