A-tým FK Olympie si z dvojboje se soupeři ze dna tabulky připsal jen dva body

03.05.2014 19:03

Na papíře se vše jevilo naprosto jasně - z duelů s Mirovicemi a Ševětínem si Olympie měla vylepšit své konto o jasných šest bodů. Jak Mirovice, tak Ševětín se krčí u samotného dna I.A třídy a bojují o holé přežití v soutěži. Realita na trávníku však nakonec byla poněkud odlišná a Olympie  v obou utkáních remizovala shodně 1:1. 

Proti Mirovicím Olympii srazila vaz zbytečná penalta v nastaveném čase. V Ševětíně Olympie předvedla zřejmě nejlepší jarní výkon na trávníku soupeře, byla ovšem neefektivní v koncovce.

 

FK Olympie Týn - FC Dimmpl Mirovice 1:1 (0:0)

Branka FK Olympie: 71. Brom

192 diváků, ŽK 3:1, rozhodčí Náprava

Sestava FK Olympie: Vachuta - J. Maruška (21. Lukeš), Brom, Pomije, Meidl - Kníže, Boček, Mravec, Šálený - Vařil (78. Mezera), Štos (86. D. Maruška)

 

Při zápase s posledním celkem tabulky si týnští fanoušci museli prožít fotbalové déja vu. Průběh utkání proti Mirovicím totiž nápadně připomínal úvodní jarní mač, kdy Olympie hostila béčko Milevska. Stručně řečeno: kopa neproměněných šancí v prvním poločase, přemíra snahy přerůstající až v křeč a nakonec rozpačitá remíza. To vše jen s tím rozdílem, že oproti bezbrankové remíze s Milevskem skončila dělba bodů s Mirovicemi výsledkem 1:1...

Olympie si v prvním poločase vytvořila skutečně pěknou řádku gólovek: v 10. minutě hlavičkoval z malého vápna nad branku Brom, ve 13. minutě poslal míč z dobré pozice nad branku Boček a v 19. minutě pálil po krásné individuální akci Mravec těsně nad. Míč do branky nedostali týnští ani po standardkách nebezpečně zahrávaných Lukášem Mravcem. Těsně před přestávkou neuspěl po přihrávce Bočka ani jindy střelecky produktivní Radim Štos.

Po přestávce se Olympii už tolik nevedlo, přesto se jí v 71. minutě povedlo vstřelit kýžený první gól. Na další Mravcův rohový kop si naběhl Josef Brom a dokonale umístěnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení. 

Místo očekávaného klidu však poté přišel pořádný rozruch před brankou Olympie. Mirovičtí mohli hned vzápětí srovnat rovněž po rohovém kopu, ze závaru však balon do sítě nedotlačili. Týnští poté měli několik zajímavých brejkových situací, žádnou ale nedokázali dotáhnout ke gólové pojistce a za to těžce pykali. V nastaveném čase se po dalším závaru nepodařilo zadákům Olympie odkopnout balon do bezpečí a v nepřehledné situaci vyrobil střídající Mezera nešťastný penaltový faul. Hostující střelec se z 11 metrů nemýlil a  Olympii tím způsobil nečekanou a nepříjemnou bodovou ztrátu. 

 

 

 

Ševětín – FK Olympie Týn 1:1 (0:0) 

Branka FK Olympie: 65. Štos

Sestava FK Olympie: Valtr – Brom Jos., Pomije, Šonka, Meidl – Kníže (80. Houska), Boček, Mravec, Klička (75. Šálený) – Plojhar (70. Vařil), Štos

 

Pro utkání v Ševětíně se trenér Vladimír Švec rozhodl vzhledem k neuspokojivým výsledkům a také k uzdravení marodů Šonky Plojhara pozměnit sestavu, bohužel ani to k první jarní venkovní výhře nevedlo.

V první půli se dařilo Olympii poměrně slušně kombinovat po zemi, čímž se dostala i do několika slibných šancí, ale Plojhar i Mravec mířili těsně vedle. Domácí hrozili především ze standardních situací, ale skórovat se jim také nepodařilo, proto skončil první poločas bez branek.

V druhé půli se i díky střídání v ševětínské sestavě hra vyrovnala. Do vedení šli domácí v 60. minutě, když po rohovém kopu skončil dvakrát tečovaný míč přesně za tyčí branky hostí – 1:0. Olympie reagovala zvýšenou aktivitou, která vedla v brzké vyrovnání – rychlý průnik Bočka přetavil ve vyrovnávací trefu chytrým obloučkem Štos – 1:1. Obrat mohl dokonat Plojhar, po rohu hlavou Pomije a také po Vařilově přiťuknutí Mravec, ale ani jeden z nich nedokázal domácího brankáře překonat a Olympie si tak ze Ševětína odvezla jeden bod.

 

Excelentní výkony v poslední době předvádí talentovaný obránce Josef Brom, proti Mirovicím dokonce i skóroval.