A-tým FK Olympie obsadil pod vedením nového kouče na turnaji v Dolním Bukovsku 2. místo

31.07.2014 07:41

 

Hráči FK Olympie Týn nad Vltavou mají v letní přípravě za sebou dvě přípravná utkání a jeden turnaj. Nejprve dokázala Olympie porazit 1:0 soupeře z Kamenného Újezdu (branka Štos), následně ovšem přišla porážka od Velešína v poměru 2:3 (branky Vařil, Mezera).

Je však nutné podotknout, že hráči jsou stále ve fázi, kdy si zvykají na nové pojetí hry svého lodivoda Petra Novotného. Další příležitostí, jak vylepšit plnění taktického pojetí hry, byl turnaj v Dolním Bukovsku, kam Olympie mířila po roční odmlce. Tento turnaj měl pouze trojčlenné obsazení – domácí Dolní Bukovsko, Ševětín a Olympie.

Turnaj zahájilo právě domácí Dolní Bukovsko s celkem ze Ševětína. Jelikož během základní hrací doby nebyl po výsledku 2:2 určen vítěz, přestože těsně před koncem měli domácí možnost pokutového kopu, musely přijít na řadu penalty. V těch byli šťastnější Ševětínští a připsali si první výhru v turnaji.

Vítěz utkání si ale příliš neodpočinul, poněvadž hned v dalším klání narazili na týnskou Olympii, která si s sebou přivezla 17-členný tým. Na Ševětínských byl patrná únava z předchozího utkání, a tak tempo hry určovala Olympie. Ševětín dokázal dlouho vzdorovat, ale nakonec vytvořený tlak Olympie dokázala přetavit v úvodní branku. Z více než 20 metrů napřáhl ke střele Radim Štos a svou přízemní střelou zamířil přesně ke vzdálenější tyči gólmana – 1:0.  Do konce první pětatřicetiminutovky žádný tým už branku nepřidal, a tak Olympie držela vedení nejtěsnějším rozdílem. Do druhého poločasu vstoupila Olympie ve značně pozměněné sestavě. Hned v úvodu si dokázala vytvořit velice slibnou šanci, ve které se ocitl před gólmanem úplně osamocen střelec první branky – Radim Štos. Podruhé ovšem síť nerozvlnil. Ani další brankové příležitosti stav utkání nezměnily, a tak vítěze turnaje musel určit až závěrečný mač.

V rámci přípravy se testují hráči na nejrůznějších postech, a proto i zápas s Dolním Bukovskem byl pro trenéra Olympie příležitostí prověřit hráče i na netradičních postech. Olympie se i v tomto zápase snažila diktovat průběh zápasu, nicméně byli to domácí, kdo se ujal vedení. Nedorozumění v obraně dokázali využít na jedničku. Do konce poločasu se jim ale vedení nepodařilo udržet. Krásnou kolmici od Miroslava Šáleného dokázal využít Tomáš Houska a bylo srovnáno. Vítěze určil až poločas druhý. I přes marnou snahu týnská Olympie nedokázala přidat druhý gól, a tak se o slovo přihlásili znovu domácí. Po druhém nedorozumění v týnské defenzívě dokázal útok Bukovska znovu trestat. A jak se později ukázalo, byl to zásah klíčový. V tomto zápase je potřeba ještě zdůraznit, že šanci v týnské brance dostal mladý dorostenec Milan Kubík zastupující Jakuba Vachutu, který musel turnaj opustit předčasně kvůli pracovním povinnostem. Je potřeba udělit mladému talentu pochvalu za jeho výkon a dá se avizovat, že vedení Olympie se nemusí do budoucna bát o nástupce na postu brankáře prvního mužstva.

Titul zůstal tedy nakonec doma v Dolním Bukovsku, druhé místo obsadila týnská Olympie a na třetím místě skončil Ševětín. Pohár za první místo si Olympie nakonec neodvezla, ale přece jen byla v jednom směru nejlepší. Ve svých řadách totiž měla nejlepšího hráče turnaje, kterým byl vyhlášen – Tomáš Pomije! Dosáhnout zlaté medaile bude mít šanci Olympie hned tento týden a to na domácí půdě, na které se bude konat jubilejní 40. ročník Memoriálu Ladislava Světela. Tak snad to vyjde!