A-tým doma udržel vedení a zdolal hosty z Bernartic !

28.05.2014 19:01

V sobotu 24. května hostila domácí Olympie celek ze spodku tabulky - Sokol Bernartice. Po dvou přesných hlavičkách Tomáše Pomijeho a tečovaném trestném kopu Lukáše Mravce nakonec udržela vítězství 3:2, i když v závěru prokazatelně docházely Olympii síly.  

 

Takto zápas zhodnotili hostí z Bernartic:

"FK Olympie Týn nadVltavou - Sokol Bernartice  3:2 (2:0)


            K sehrání utkání 23. kola krajské 1.A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté k soupeři, který měl před jarní částí soutěže ambice na postup do krajského přeboru. V některých odehraných zápasech však ztratil nečekaně body se soupeři, které by měl porážet a jeho sen o postupu už není ani v oblasti teorie. Hosté mají jiné starosti, bojují o záchranu v soutěži. Domácí na soupeře vletěli a v patnácté minutě hry si díky dvěma standardkám a přesným hlavičkám svého stopera zajistili dvoubrankový náskok, který ještě v první čtvrthodince druhé půle navýšili brankou z trestného kopu. Hosté to ani za tak nepříznivého stavu nesložili, zaznamenali dvanáct minut před koncem kontaktní branku a v nastaveném čase přidali ještě jednu. Bohužel jim na získání bodu již čas nezbyl.
            Domácí začali velmi aktivně a již ve 3. minutě hry obránce Brom střelou rozezvučel břevno hostující branky. Gól na sebe však nenechal dlouho čekat. Po Mravcem zahraném rohovém kopu na míč naskočil v 5. minutě nejvýše domácí stoper Tomáš Pomije a hlavičkoval přesně - 1:0. O tři minuty později na druhé straně po akci Rakovana zakončoval z dobré pozice Brož jen nad Vachutovu svatyni. V 15. minutě zahrával z pravé strany trestný kop levák Meidl, jeho vynikající točený míč hlavičkoval opět nikým nekrytý stoper Tomáš Pomije a trefil se přesně, hlavičkou jako přes kopírák té první - 2:0. Domácí se rychle a snadno dostali do dvoubrankového vedení. Hosté pak v průběhu dalších minut hru vyrovnali a i šance si vytvořili, avšak s jejich zakončováním to nebylo dobré. V 26. minutě vystihl špatnou malou domů šikovný Rakovan a postupoval sám na domácího brankáře, pokoušel se ho obejít, míč mu ale unikl od kopačky a nezakončil. Ve 30. minutě po zahrávaném rohovem kopu hlavičkoval Rakovan vedle branky a dobíhající Kloboučník již nestihl dorazit míč do sítě. Ve 39. minutě neměl se slabou střelou Plojhara bernartický brankář Tomáš Fučík větší problémy a z dalšího ataku domácích střílel Mravec nad branku. O dvě minuty později na druhé straně hlavičku Rakovana brankář Vachuta u své levé tyče vykryl. Ve 43. minutě hry špatně zamířil v dobré příležitosti Boček, netrefil prostor mezi brankovými tyčemi. Poslední útok hostí byl zakončen Rakovanovou nepřesnou střelou, která míjela zadní tyč. Mužstva tedy odcházela do kabin s dvoubrankovým náskokem ve prospěch domácích.
            Hostující trenér chtěl po přestávce něco s průběhem zápasu udělat. Vystřídal hned tři hráče a sám nastoupil do pole také. Na hře se tyto změny pozitivně projevily. Hosté byli od počátku mnohem aktivnější. Domácí vědomi si náskoku dobře zabezpečili svou obranu a podnikali nebezpečné brejky. Po jednom z nich byl v 58. minutě faulován kapitán Vařil. Míč k zahrání trestného kopu si postavil Lukáš Mravec a po střele, která se odrazila ode zdi do protipohybu brankáře, míč zapadl k vzdálenější tyči do sítě - 3:0. Obraz hry se potom příliš nezměnil, domácí dobře bránili a hosté se vehementně snažili o kontaktní gól. Nakopávané míče však byly lehkým soustem pro vysoké beky domácích a ve velké většině je odvraceli do bezpečí. V 67. minutě střelu domácího Plojhara z úhlu vykopl Tomáš Fučík v pádu nohama do pole. Po dlouhém autu vhazovaném v 76. minutě Ťupou se hostům konečně podařilo skórovat. Míč se dostal k Adamu Rakovanovi, který přesnou střelou levačkou našel prostor mezi rukavicemi brankáře a tyčí a rozvlnil síť za jeho zády poprvé - 3:1. To Bernarťáky hodně povzbudilo. Ke konci zápasu přišly skvělé okamžiky náhradního brankáře Víta Fučíka, ten nejprve přesnou hlavičkou k tyči donutil domácího gólmana Vachutu k akrobatickému zákroku v 82. minutě, aby míč směřující do branky vytěsnil na roh. Pak střelu Rakovana zprava chytil. V 91. minutě přesnou, dobře mířenou střelu Víta Fučíka vytáhl efektním akrobatickým zákrokem do pole, avšak na další střelecký pokus halfvolejem o minutu později už byl krátký a míč skončil u levé tyče v síti - 3:2. Hosté vyvinuli na konci zápasu velký tlak, ale vyrovnat stav utkání se jim již nepodařilo, neboť na to nezbyl čas. Škoda poněkud prospaného prvního poločasu, kdyby začali hrát aktivněji a pozorněji od začátku, mohl být výsledek utkání poněkud jiný. Ale na kdyby se nehraje. Boj o udržení se v soutěži, vzhledem k ostatním dosud dosaženým výsledkům pokračuje a bude ještě moc zajímavý.

Branky: 5. a 15. Tomáš Pomije, 58. Lukáš Mravec - 76. Adam Rakovan, 90+2. Vít Fučík. Rozhodčí: Tomáš Vychodil - Slavomír Katolický, Petr Kotalík. Delegát: Jan Hanzal. ŽK: 2:3 (71. Vařil, 85. Jan Maruška - 65. Paseka, 79. Vít Fučík, 85. Kloboučník). Diváků: 80.


Týn nad Vltavou: Vachuta - Josef Brom, Pomije, Šonka, Meidl - Kníže (71. Jan Maruška), Boček, Mravec, Houska (64. Šálený) - Plojhar (86. David Maruška), Pavel Vařil (K). Trenér Vladimír Švec.


Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Psohlavec (46. Škoch), Novák, Jan Homola, Tomáš Češka (66. Kovář) - Kloboučník, Ťupa - Paseka (78. Petr Homola), Vít Herink (46. Vít Fučík), Brož (46. Karel Syrovátka) - Adam Rakovan. Hrající trenér Karel Syrovátka.

Připravil Jan Šerhant."

 

Zdroj: https://bivoj-fotbal.webnode.cz/news/na-tyn-bivoj-nestacil/