Z Veselí se Olympie vrátila s prázdnou

06.06.2019 08:01

Lokomotiva nastřílela v posledním utkání pět branek na venkovním hřišti v Lišově a povzbuzena tímto výsledkem nastoupila proti dalšímu silnému soupeři. Týn nad Vltavou je v jarní části hodně silný a předvádí pohlednou kombinační hru, která působí soupeřům problémy. Od prvních minut držela Olmypie míč více na kopačkách, ale šance nepřicházely. Veselí se naopak nikam nehnalo a čekalo na chyby soupeře, které by je poslaly do brejků. První branka padla v 19.minutě hry kdy Tomáš Houska posadil krásný centr přesně na hlavu Milanu Tomkovi a ten poslal Olympii do vedení. Jenže radost hostí netrvala dlouho. Na konci postranní akce se k míči probojoval Martin Čízek a na zadní tyči uklidil míč do prázdné branky 1:1. Zbytek prvního poločase se odrehrával podobně jako úvodní minuty, tedy, že hosté drželi míč na kopačkách, ale nedokázaly svou převahu přetavit v tlak na soupeře, za to Lokomotiva několikrát zahrozila z brejků, ale v prvním poločase jim chyběla přesnost v koncovce.

Ve druhém poločase mohli hosté odskočit na rozdíl dvou branek, jenže první střelu útočníka Jana Mezery blokoval obránce a ve druhé příležitosti mířil hlavou vedle. Další závar na straně domácích přišel, ale znovu o pár minut později a ten už skončil brankou. V chumlu hráčů, se nejlépe zorientoval Tomáš Houska a po přihrávce přidal i branku, kterou poslal znovu Olympii do vedení 1:2. Hosté pak drželi vedení až do 74.minuty, kdy přišla obrovská chyba v rozehrávce, kterou vystihl Denis Fichtner a uháněl sám na brankáře Milana Kubíka, kterému nedal šanci 2:2. Rozhodující moment elého utkání přišel o pouhých pět minut později a znamenala tak zvrat v utkání. Krásnou dalekonosnou trefou se blýskl Daniel Čech, když jeho střela z přibližně třiceti metrů zaplavala až do branky 3:2. Veselí se tak poprvé v utkání dostalo do vedení a Olympie musela dotahovat. Jenže pojistku pro domácí přidal o chvíli později Petr Daněk. Po třetím inkasovaném gólu byla obrana hostí lehce rozhozena a toho využil právě Daněk, který přidal čtvrtou branku Lokomotivy a o výsledku bylo rozhodnuto. Veselí se tak podařilo porazit druhého silného soupeře za sebou navíc s úctahodným počtem vstřelených branek, celkem děvět. Olympie čeká v dalším utkání na domácím hřišti třetí Lišov a dá se očekávat velmi pohledný souboj.

 

Jiří Orlíček - trenér: Zápas se nám moc nepovedl , ale byli jsme 2x ve vedení a Mezera měl dvě 100% šance , které však neskončili brankou. Brankář Kubík vychytal několik šancí hráčům Veselí , ale při třetí inkasované brance míč zaplaval a rozhodl zápas. Čtvrtá branka byla do rozhozené obrany. Zahráli si všichni hráči kádru.

 

Sestřih zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=6u4tMbAGKvU

 

Veselí n. L. - Týn 4:2 (1:1) Tomka, Houska

Kubík - Houska, Brom (46. Novotný), Šálený, Meidl - Dvořák (46. Mezera), Dobal, Boček (46. Lukeš), Stejskal - Tomka (86. Vachuta), Vařil

 

zdroj: www.fotbalunas.cz