Také Dačice obdržely pět kusů

17.09.2019 12:20

První šanci dostal domácí Šimánek, ale jeho střela hlavičkou minula branku. Špatnou rozehrávku vystihl hostující Dobal a tvrdou střelou poprvé prověřil gólmana Zejdu. S dalekonosnou ranou domácího Točíka si zase poradil Vachuta. Na to odpověděl Zejda, když vyrazil ránu Šťastného. Ve 31. minutě Brom vysunul Housku a ten svůj nájezd proměnil. Hosté se tak dostali do vedení 0:1. Před koncem prvního poločasu se Dobal proháčkoval mezi obránci a střelou na zadní tyč zvýšil ve 42. minutě skóre na 0:2. Dačice odehrály poločas dobře a svým důrazem a rychlostí dělaly soupeři problémy.

Začátek druhého poločasu domácím vůbec nevyšel. Po špatné rozehrávce šel míč po ose Brom - Dobal - Šťastný a posledně jmenovaný si ve 48. minutě připsal první soutěžní gól za Olympii. O dvě minuty později předvedla Olympie akci po levé straně, po které předložil Dobal Šťastnému míč na malé vápno a ten zvedl skóre na 0:4. Hattrick dovršil Šťastný poté co využil průnikové přihrávky Bočka a v 61. minutě střelou kolem brankáře zvýšil na 0:5. Poté začal na obou stranách úřadovat "hurá fotbal", kde bylo k vidění plno neproměněných šancí. Brankáři čarovali a střelci zahazovali i ložené šance. Dalšího gólu se však diváci už nedočkali a tak tři body získala Olympie, která si stále drží prvenství v tabulce. V dalším kole bude Týn hostit Veselí a Dačice zavítají na hřiště Hluboké.

 

Jiří Orlíček (trenér): Zápas jsme rozehráli dobře. Prosadili jsme se ve 30' po pasu Broma za obranu naběhl Houska - 0:1. Ve 43' po dobrém napadání (Meidl, Stoklasa) se ve vápně uvolnil Dobal a zvýšil na 0:2. Ve druhém poločase během 13' nastřílel Šťastný tři branky a rozhodl zápas. Do konce zápasu jsme zahodili několik šancí (Stoklasa, Štos, Brom - který si hrál na Poborského) + penaltu , kterou Vařil přestřelil. Domácí se dostali také do několika příležitostí , ale brankář Vachuta udržel čisté konto. Celé mužstvo zahrálo dobře.

 

Dačice - Týn 0:5 (0:2) Šťastný 3, Houska, Dobal

Vachuta - Houska (78. Procházka), Vařil, Brom, Meidl - Boček, Dobal, Plojhar (46. Šálený), Stoklasa - Štos, Šťastný (61. Červenka)

zdroj: www.fotbalunas.cz