ROZHOVOR: o áčku, béčku i mládeži se rozpovídal Jan Meidl mladší

12.07.2019 09:16

Kapitán áčka a zároveň asistent trenéra, hráč béčka, trenér mládeže, člen výboru i správce hřiště v jedné osobě? Kdo byl alespoň jednou v životě v Týně na fotbale, jistě ví, že se jedná o Jana Meidla mladšího, který si udělal čas na zodpovězení několika našich otázek.

 

Začněme u A týmu, kde působíš jako kapitán a zároveň jako asistent trenéra. Je náročné tyto dvě funkce vykonávat zároveň?

Neřekl bych, že je to náročné, ale vyžaduje to určitou zodpovědnost a pevné nervy - shánění hráčů, domluva na tréninky i zápasy …

 

Jak bys zhodnotil uplynulou sezónu, která nakonec skončila klidným středem tabulky?

Začátek sezóny byl z mého pohledu velmi náročný, protože odešlo několik důležitých hráčů. Naštěstí se vedení podařilo zareagovat včas a vrátili se k nám dva důležití hráči - Láďa Dobal a Pepa Brom. Tímto bych jim chtěl poděkovat, protože na jaře se i díky nim stala naše hra lepší a posunuli jsme se na vyšší příčky v tabulce.

 

Tradiční hádankou na začátku nové sezony jsou změny v kádru. Můžeš, jakož člen výboru už nyní prozradit, kdo kádr áčka posílí či opustí?

Jak už jsem zmiňoval, v zimě se nám podařil návrat Ládi Dobala a Pepy Broma. V tuto chvíli by měli být jistými hráči i Radim Štos a Kuba Plojhar.Na zkoušku přijde také  jeden hráč z Milevska (Radek Šťastný - pzn. redakce) a v jednání je i návrat Lukáše Mravce. Dnes mi potvrdil Michal Stejskal, že nebude pokračovat. To mě mrzí, protože to je talentovaný mladý hráč. 

 

Další skloňovanou otázkou je i působení B týmu. Mohou se diváci těšit na další vypjaté zápasy III. třídy? Pokud ano, kdo povede tým jako trenér?

Zvažovali jsme, zda tým přihlásit a po domluvě s hráči jsme se rozhodli, že to uděláme. Trénovat ho bude Honza Maruška a nápomocen mu bude Milda Tomka, který přechází z “áčka” do “béčka”, za což mu vedení FK Olympie děkuje a moc si toho váží. Do “béčka” se přesouvá i Olda Lukeš, kterému také děkujeme za toto gesto. Chceme naši “rezervu” posunout o trochu výše a spolu se zkušenými hráči nechávat rozehrát mladé hráče. 

 

Nyní k mládeži - ohledně dorostu se spekuluje o spojení Olympie s některým z okolních týmů kvůli nedostatku hráčů. Můžeš tyto spekulace potvrdit nebo vyvrátit?

Ano, spojili jsme náš dorost s Veselím nad Lužnicí, kam budou dojíždět někteří naši hráči.

 

U nejmladších hráčů Olympie zastáváš funkci trenéra. Jak se Ti s nejmladšími členy pracuje? S čím jsi spokojen a na čem bys s dětmi ještě rád zapracoval?

Musím konstatovat, že jsme se s chlapci hodně posunuli a měli jsme opravdu vydařenou sezónu. To se týká jak starší přípravky Honzíka Švejdy a Tomáše Housky, tak mladší přípravky, kde působím já, Radek Rataj a Pepa Čecháček. Děti fotbal baví, což je viditelné na trénincích i na zápasech. Zásluhu na tom mají také jejich rodiče, kterým patří obrovské DÍKY. 

 

A otázka na závěr - jaký si dáváš cíl pro další sezónu?

Cílů mám hned několik! Chci, aby se rozvíjela mládež, aby v “áčku” byla dobrá parta, aby kluci byli zdraví a hráli o ty nejvyšší příčky.  Také bych si přál, aby k nám týnští kritici byli shovívavější. Děkuji fanouškům a sponzorům a na všechny se těším v nové sezóně.