Olympie třemi zásahy sestřelila Novou Včelnici

16.04.2019 08:10

Včelnice se od začátku snažila hrát aktivně a kombinovala na půlce soupeře. Nicméně obrana Olympie hrála vzadu jednoduše, a především účelně takže nepouštěla hosty do brankových příležitostí. Do první šance se dostali domácí. Dobalův nepřímý kop zpoza vápna zblokovala obrana, k odraženému míči se dostal Brom a jeho střelu vytáhl konečky prstů brankář Koudelka. Po Houskovo centru střílel domácí Červenka, ale v těžké pozici netrefil bránu. Poté zachybovala v rozehrávce obrana Olympie a do obrovské šance se řítil Blažek, ale Vachuta si s jeho střelou poradil a zlikvidoval i následnou dorážku Didka. Poté se ozvali zase domácí. Dobal rozehrál s Tomkou roh nakrátko a vyslal prudkou ránu na branku hostů. Brankář byl ale připraven a vytěsnil balón na rohový kop. Z něho se dostal k hlavičce Brom, ale mířil nad bránu. Když už se zdálo, že první poločas skončí remízou, tak si na Bromův centr naběhl Mezera a otevřel skóre utkání.

Druhý poločas se odehrával v podobném duchu jako ten první. Hosté se snažili kombinovat, ale k zakončení jejich snahy nevedly. Jako první se ozvala Olympie, na Stoklasův centr za obranu si naběhl Tomka, ale ve skluzu neusměrnil míč do branky. V 62. minutě nacentroval Houska do vápna na Bočka, který trefil tyč, ale odražený balón si vzal Dobal a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Včelnice mohla následně snížit, ale se střelou Tučka si Vachuta poradil. V 79. minutě předvedl pěknou akci Novotný, když nasadil ve vápně jesle obránci, posunul míč na Stoklasu, který našel Dobala a ten se z úrovně penalty nemýlil - 3:0. V závěru utkání mohl ještě zvýšit náskok domácích Stejskal, ale nabídnutou přihrávkou Broma před prázdnou branku pohrdl. Olympie po celý zápas zodpovědně bránila a využila 3 gólové příležitosti. Proto po zásluze vyhrála.

 

FK Olympie Týn nad Vltavou

Jiří Orlíček - trenér: N.Včelnice se od začátku snažila kombinovat a my jsme odpovídali stejnou mincí, takže první poločas nabídl slušný fotbal. My jsme si vytvořily dvě šance. Houska nacentroval, ale Červenka už v záklonu netrefil dobře míč. Hosté měli 100% šanci kdy brankář Vachuta špatně odkopl, ale svoji chybu následně dobrým zákrokem napravil. Před koncem poločasu Brom našel centrem hlavu Mezery, který otevřel skóre. Ve druhém poločase hrála N.Včelnice na riziko a nám se podařilo Dobalem 2x skórovat.



TJ Nová Včelnice

Radek Vajda - trenér: Dnes jsme si vybrali den blbec, nedařilo se nám nic, ale i takové jsou zápasy. Věřím, že příště už znovu uspějeme

 

Týn - Nová Včelnice 3:0 (1:0) Dobal 2x, Mezera

 

Vachuta - Houska, Vařil, Šálený, Meidl - Boček, Brom, Dobal, Červenka (88. Procházka) - Mezera (53. Stoklasa), Tomka (77. Novotný)

 

Sestřih zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=TTd4Ap4kKcw