HODNOCENÍ SEZÓNY: Martin Klička: Třetí místo béčka považuji za výborný výsledek.

05.07.2018 17:55

Ačkoliv B-týmu FK Olympie před sezónou reálně hrozilo zrušení, přinesla nakonec týnská benfica fanouškům spoustu dramatických fotbalových zážitků, vesměs se šťastným koncem pro týnské barvy. Pod úspěšnou sezónu, kdy Olympie vybojovala třetí místo, se výrazně podepsalo také trenérské duo Martin Klička, Luděk Lagron st.

K rozhovoru jsme si pozvali mladšího z této dvojice – Martina Kličku, který plnil roli hlavního trenéra a zároveň se v řadě utkání také poctivě zhostil role asistenta rozhodčího. V posledním kole navíc musel sám nazout kopačky a obléci týnský dres a na hrotu útoku hájit v Dívčicích průběžnou třetí příčku v tabulce.

 

Martine, gratulujeme k úspěšné sezóně. Vraťme se nejprve o rok zpět. Po minulém ročníku jste s bráchou Jirkou na vlastní žádost skončili jako trenéři béčka. Napadlo by tě tehdy, že nakonec odtrénuješ celou následující sezónu?

Vůbec ne, chtěl jsem jen chodit na zápasy Olympie a užívat si fotbal z druhé strany jako fotbalový fanoušek. 

 

Co tě nakonec přimělo Tvé původní rozhodnutí přehodnotit a znovu béčku pomoci?

Skončil trenér Martin Adámek a já nechtěl, aby béčko FK Olympie skončilo a zaniklo. 

 

Jaký sis jako nový hlavní trenér před sezónou stanovil cíl?

Být do 7. místa a udržet tak tým ve III. třídě bez sestupu.

 

Po podzimu bylo béčko na čtvrtém místě, panovala s tímto umístěním spokojenost?

Ano i ne. Nebyl jsem spokojen s tréninkovou docházkou hráčů. Věřím, že kdyby byla lepší, mohla být po podzimu už i bedna. Ale jsem rád, že přišel Luděk Lagron starší a pomáhal mi nejen s vedením týmu, ale i jako starší hráč v závěru sezóny i přímo na trávníku.

 

Začátek jara begu nevyšel, prohráli jste tři zápasy z prvních pěti kol. Jaké jsi měl tehdy pocity, když se tým nepříjemně blížil sestupovému pásmu?

Pocity byly smíšené, ale svému mužstvu jsem věřil, že se zvedne a bude to dobré.

 

Od zápasu v Pištíně se B-tým odrazil k osmizápasové sérii bez ztráty bodu. Co byly hlavní faktory pro takovou vítěznou šňůru?

Ustálila se obrana, mužstvo si začalo po prvních výhrách více věřit a úspěšně proměňovat i více gólových šancí.

 

V závěrečném kole jste v Dívčicích hájili třetí místo s Tebou a Tvým trenérským kolegou Luďkem Lagronem v sestavě. Věřil jsi, že bronz udržíte?

Do Dívčic jsme jeli v sestavě, které jsem vůbec nevěřil. O to víc jsem byl mile překvapen z bojovnosti a zodpovědného přístupu všech hráčů. Nikdo nechtěl jet domů s prohrou a připravit tak tým o nádherné třetí místo. Do sestavy jsme s Luďkem oba nastupovali z důvodů malého počtu hráčů. Jen pro zajímavost, já a Luděk jsme dali dohromady rovných 100 let. Nakonec vše dobře dopadlo a bedna byla naše. 

 

Jak s odstupem pár týdnů nyní hodnotíš celkové třetí místo v tabulce?

Vzhledem k tomu, že byla jarní příprava velmi slabá, považuji třetí místo za výborný výsledek. 

 

Které zápasy se béčku nejvíce vydařily a na které bys nejraději zapomněl?

V podzimní části sezóny bych nejraději zapomněl na domácí zápas s Kolodějemi, měli jsme velké štěstí, že nás podržel brankář. V jarní části pak zápas v Chrášťanech, kde jsme sice vedli, ale pak dostali 4 slepené góly. 
Oproti tomu velice rád vzpomínám na zápasy s Borkem, Kamenným Újezdem, Lokotkou a již zmiňovanými Dívčicemi. Všude jsme hráli velmi dobrý fotbal s mnoha šancemi, které jsme zvládali i úspěšně proměňovat. Odměna v podobě třetího místa byla právem zasloužená. 

 

Víme, že se stěhuješ do Tábora. Jaké jsou Tvé plány do budoucna? Budeš i nadále Olympii sledovat?

Ano, to je pravda. S ukončením této sezóny se stěhuji do Tábora. Prozatím budu na Olympii občasně docházet jen jako fotbalový fanda. V případě potřeby však rád týmu vypomohu kupříkladu na lajně. Ale znáš to, nikdy neříkej nikdy, začne nová sezóna a třeba se mi bude stýskat natolik, že budu zvažovat třeba jen částečný návrat. Celé Olympii přeji do nového ročníku hodně štěstí. Dovolte mi též touto cestou poděkovat i všem fanouškům a přátelům, kteří na nás celou sezónu chodili a podporovali nás. Také všem 38 hráčům, kteří s námi absolvovali celou tuto sezónu.

 

Martine, i my Tobě děkujeme za práci pro Olympii, přejeme mnoho úspěchů a pohody do budoucna a zase někdy na viděnou v Týně na fotbale.