Dramatické střetnutí v Milevsku skončilo dělbou bodů

24.04.2019 13:49

Domácí měli nástup do utkání jako hrom a v 10. minutě už vedli 2:0. Nejdříve si v 5. minutě naskočil na rohový kop Římánek a uklidil míč do brány. Za pět minut se ve vápně uvolnil Kálal a zvýšil na 2:0. Olympie byla na začátku zápasu jako opařená, ale postupně se začala dostávat do hry. Mezera uvolnil Stoklasu mezi beky, který postupoval sám na brankáře domácích, ale své šance se zalekl a posunul míč Tomkovi, který stál v ofsajdu. Pro hosty mohlo být poté ještě hůř, ale Vachuta samostatný nájezd domácího útočníka vychytal. Z následné akce centroval Meidl před bránu a jeho nabídku využil Tomka – 2:1. Chvíli poté vyslal Brom pas za obranu, který si našel Stoklasa, ale Vanýska nepřekonal. Ke konci poločasu předvedl pěknou individuální akci domácí Kálal, ale jeho střela skončila vedle.

Druhý poločas začal velkým náporem hostů. Střelecké pokusy Dvořáka ale gólem neskončily. V 52. minutě byl ve vápně domácích faulován Mezera a nabídnutou penaltou Vařil nepohrdl – 2:2. V 66. minutě po přihrávce Broma propálil Vanýska Houska – 2:3. Olympie poté začala bránit výsledek a Milevsko začalo útočit. Po jedné z mnoha standardních situací se k míči dostal Pinc a vyrovnal na 3:3. Za chvíli měli domácí šanci strhnout vedení zpět na svoji stranu, ale Vachuta byl proti. Poté se dostal do šance Mezera, ale jeho střela těsně minula domácí branku. V 89. minutě vybojoval míč před vápnem Brom a krásnou střelou, která se otřela o tyč a zapadla za Vanýska, vrátil zpět vedení Olympii. V nastalé euforii sundal dres a obdržel druhou žlutou kartu, tedy červenou a musel jít ze hřiště. V nastaveném čase poslalo Milevsko poslední dlouhý balón do vápna, obrana Olympie zaváhala a odražený míč od tyčky uklidil do sítě Sedlák. Bláznivý zápas plný šancí ale také velkých chyb skončil remízou.

 

Autor textu: Lukáš Stoklasa

 

Milevsko B - Týn 4:4 (2:1) Tomka, Vařil (p.), Houska, Brom Jos.

 

Vachuta - Houska, Vařil, Boček, Meidl - Dvořák, Brom Jos., Stoklasa, Stejskal (63. Novotný) - Tomka (88. D. Maruška), Mezera (Procházka)

 

Jiří Orlíček - trenér: Pro diváky krásný zápas, ale jako trenér jsem trpěl. Minulý zápas jsme odehráli bez inkasovaného gólu. V Milevsku jsme prohrávali po 10 minutách 2:0! První branka po rohu domácích - míč na první tyči podskočil Dvořák. Druhý gól centr ze strany přes Meidla - Dvořák pozdě u hráče. Ve 21' jde Stoklasa sám na brankáře a přihraje Tomkovi , který byl v ofsajdu. V 31' po ztrátě míče jde hráč soupeře sám - Vachuta se štěstím vyrazí. Nedáš dostaneš. Brom vysune Meidla, který najde Tomku - 2:1. Za další dvě minuty jde Stoklasa sám - trefí brankáře. Do konce poločasu mají domácí ještě jednu 100% šanci. Druhý poločas začneme třemi střelami Dvořáka. Bohužel nic. Mezera vybojuje penaltu z které Vařil srovnává skóre 2:2. V 66' Brom najde Housku, který otáčí zápas na 2:3. My zbytečně faulujeme a soupeř z jedné standardní situace vyrovnává na 3:3. Vachuta nás podrží při další šanci soupeře. Konec zápasu je hektický. Nejdřív Mezera při brejku vystřelí - Tomka sám před brankou. V 90' si Brom vybojuje míč na vápně soupeře a krásnou střelou otáčí na 3:4. Bohužel dostává druhou žlutou kartu ( svlečení dresu ). Přichází poslední standardní situace pro domácí a Meidl nedoskočí - 4:4.

 

Sestřih zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=_1WAAt3nams