Daleká cesta do Dačic vynesla jeden bod

06.05.2019 14:35

Utkání 20.kola přineslo zajímavou podívanou. Dačice přivítaly na domácím hřišti posilněnou sestavu Týna nad Vltavou a vzhledem k postavení obou týmů v tabulce se zde hrálo o více než tři body. Pro hosty začel nepříjemnou zprávou ihned při rozcvičování, kdy možná i vlivem nepříznivého počasí se zranil Liška a musel jej nahradit Červenka. Olympie po prvních nepovedených utkáních jarní části pozměnila taktiku, která je zameřena spíše na kombinační hru a je nutno říci, že právě ta působí soupeřům problémy. Domácí se mohli prosadit již v 5.minutě kdy Pavel Dedič pouze orazítkoval břevno branky. Bohužel pro domácí, to byla jediná slibná šance v prvním poločase. Jinak byl první poločas naprosto v režii hostujícího týmu, kterému chybělo štěstí v koncovce, ale převážnou část držel míč na kopačkách a domácí zaskočil svou kvalitou a změnou hry. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0

Dačicím vyšel i úvod druhého poločasu. Hostující Josef Brom si špatně načasoval odkopnutí míče, který ho přeskočil a střelec domácích Pavel Dedič se řítil sám na brankáře Milana Kubíka a trefil přesně 1:0. Po této brance se zdálo, že budou "na koni" domácí borci, ale opak byl pravdou. Týn nad Vltavou domácí přehrával a v podstatě bylo jen otázkou času kdy dokáže vstřelit vyrovnávací brnaku. Hosté hrozili dlouhými balóny za obrany, ale bohužel stáli v ofsajdu. V jedné z příležitostí centroval míč Jan Mezera, ale nejlepší střelec Olympie Pavel Vařil hlavičkou nevyužil jednoznačnou šanci. Dačice se kvůli kombinační hře soustředily především na kvalitní práci v obraně a vyklidily střed hřiště ve kterém byla dnes Olympie velice silná. Svou převahu přetavila ve vyrovnácí branku v 78.minutě kdy svou nevyužitou příležitost napravil právě Pavel Vařil s rovnal na 1:1. ačkoliv hosté si míč drželi na kopačkách i po zbytek zápasu, do větších šancí se nedostali a zápas tak skončil remízou 1:1. 

 

Sestřih zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=QoSc5oW0YLM
 

Dačice - Týn 1:1 (0:0) Vařil

Kubík - Houska, Šálený, Brom, Meidl - Stoklasa (80. Stejskal), Boček, Dobal, Červenka (53. Dvořák) - Vařil, Tomka (61. Mezera)

Ohlasy k zápasu

TJ Centropen Dačice

Jan Beneš - hráč, trenér: Týn nás dnes překvapil svou změnou taktiky. Ačkoliv jsme měli šanci hned v úvodu zápasu tak nás soupeř přehrával i když si nevytvořil tolik vyložených šancí. Ve druhém poločase jsme dali branku hned po dvou minutách hry, ale hosté znovu převzali otěže hry a bylo otázkou času než srovnají. Bod je v tuhle chvíli důležitý, ale musíme jít dál a bojovat o body.



FK Olympie Týn nad Vltavou

Jiří Orlíček - trenér: Před zápasem se při rozcvičování se zranil Liška a nahradil ho Červenka. Domácí trefili v 5' po centru zprava břevno. Byla to jediná šance , kterou si vypracovali za první poločas. Hru jme kontrolovali.Nás stále trápí finální přihrávka na útočníky a zakončení. Na začátku druhého poločasu neodhadl odkop J.Brom - míč ho přeskočil a domácí útočník šel sám na brankáře Kubíka , kterého prostřelil 1:0. My jsme se snažili dostat přes obranu soupeře dlouhými míči za obranu. Bohužel jsme byli stále v ofsajdech. Po vystřídání nacentroval Mezera a hlavičkující Vařil zahodil 100% šanci. Po rohu Meidla prostřelil Vařil brankáře domácích 1:1 . Ve zbytku zápasu jsme bohužel nic nevymysleli. Je to už na jaře třetí ztráta dvou bodů ( Č.Dvory, Milevsko B, Dačice ). Musíme se soustředit na další domácí zápas s Bernarticemi.

 

zdroj: www.fotbalunas.cz