Bego slaboučký Pištín nešetřilo, nasázelo mu sedm gólů, Ponec vsítil hattrick

21.09.2017 21:59

Po porážce v Lipí si béčko FK Olympie potřebovalo spravit chuť a vrátit se do nejvyšších pater tabulky III. třídy. Los svěřencům Martina Kličky přichystal soupeře, který byl na zvýšení sebevědomí naprosto ideální – FC Praktic Pištín. Když hosté naposledy hráli v Týně, odvezli si bůra, nyní byla Olympie ještě více nemilosrdná a soupeře vyprovodila sedmi góly.

 

Týnští začali pěkně od podlahy a svého soupeře od úvodních minut uzamkli na jeho obranné polovině. Olympie šikovně kombinovala, když ve středu hřiště panoval triumvirát Jan Maruška – Jaroslav Brom – Daniel Brom. Poslední jmenovaný se vrátil na fotbalové trávníky po 5-týdenní pauze vynucené zraněním a dovolenkováním a předvedl se ve velmi slušné formě.

Olympie měla utkání pevně v rukou a v podstatě se čekalo jen na první gól. Ten obstaral Jaroslav Brom, když prošel od poloviny hřiště do vápna a přesnou ranou levasem na zadní tyč rozjásal týnské ochozy. Poté se do role hlavního kata Pištína pasoval Lukáš Ponec, jenž letos hraje v životní formě. Dvakrát úspěšně spolupracoval s dravým dorostencem Patrikem Šimánkem a ještě před přestávkou z toho byly dva Poncovy góly. Především u své druhé trefy se Ponec dral k míči jako správný kanonýr. Hosté mohli z ojedinělé akce snížit, pokutový kop ovšem jeho exekutor poslal mimo branku.

Druhý poločas žádnou změnu nepřinesl, snad jen lze béčko Olympie ještě více pochválit za povedené kombinační akce. Po jedné takové, kdy si míč vyměňovali Daniel Brom a Jan Maruška, poslal Daniel Brom dokonalý centr do vápna na svého bratra Jaroslava, který přesnou ranou z voleje zvýšil na 4:0. Chvíli nato úřadoval ještě jednou Lukáš Ponec. Jan Maruška jej vyslal do úniku a Ponec tvrdou bombou na zadní tyč zkompletoval hattrick, klobouk dolů! Gólový účet ještě nekončil, Pavel Tien Nguyen provětral pravou stranu pištínské defenzivy a před brankou se po jeho centru nejlépe orientoval Patrik Šimánek. Chvíli nato hosté zaznamenali čestný úspěch, když brankáře Švejdu překonal Koklar. Poslední slovo měla hrající týnská legenda – Jan Maruška. Z pravé strany nejspíš hledal své spoluhráče centrem, balon však skončil rovnou za zády nešťastného brankáře Pištína – 7:1.

Olympie si se soupeřem pohrála ve stylu „kočka – myš“ a v tabulce poskočila na třetí místo. Pozici na bedně bude mít týnské bego příležitost ještě vylepšit, v neděli zajíždí na hřiště druhého Borku.

Trenér Martin Klička zářil spokojeností: „Vyhráli jsme drtivě a zaslouženě. Nejen, že jsme stříleli góly, ale diváky musel potěšit i náš kombinační fotbal. Vítězství však nepřeceňuji, Pištín nepatřil mezi nejsilnější soupeře. Daleko těžší test nás čeká v neděli na Borku.“ Bude i po nedělním utkání Martin Klička spokojen?

 

FK Olympie B-tým – FC Praktic Pištín 7:1 (3:0)

Branky: 31., 37. a 62. Ponec, 11. a 50. Jar. Brom, 73. Šimánek, 77. J. Maruška – 75. Koklar

rozhodčí Barva, ŽK 2:2, 100 diváků

Sestava FK Olympie: Švejda – Šebesta, Miřátský, Vondra, Sekyra – Vomáčka, J. Maruška, Jar. Brom, D. Maruška – D. Brom, Ponec

střídali: Šimánek, Tien Nguyen