Áčko poprvé venku tříbodově! Vítězství v Prachaticích vystřelil v závěru Lukeš.

19.09.2017 17:38

A-tým FK Olympie na třetí pokus uspěl na hřišti soupeře. Po remíze v Plané a porážce ve Větřní tým trenéra Orlíčka zabodoval naplno v Prachaticích. Zápas moc pohledného fotbalu nenabídl a slušela by mu možná remíza, jenže k Olympii se v závěru přiklonilo štěstí a zásluhou přesné Lukešovy hlavičky rozhodla o svém bodovém zisku.

 

V zápase se od počátku hrálo hodně o střed hřiště a žádnému z týmu se nedařilo soupeře přehrát. První část tak byla velmi vyrovnaná a za zmínku stojí střela domácího Kovače a na druhé straně v dobré pozici nedal Houska, když jeho tutovka skončila na tyči. Fotbalu v této části moc nebylo, a když se Tatran nadýchl, bylo z toho břevno ve 33. minutě, které trefil Fischer. Takže i na trefování brankové konstrukce to bylo nerozhodně. Od této situace ale získali navrch hosté. Zpřesnili kombinaci a byli víc na míči, ale v koncovce se jim nedařilo. Když se neprosadil v závěru hostující Tupý, bylo o bezbrankovém stavu po první půli rozhodnuto.

Řeč trenéra Orlíčka během poločasové pauzy zřejmě úplně nepomohla a hrálo se stále pod průměrem úrovně soutěže. Na obou stranách to byl znovu boj o střed hřiště. Kombinace vázla a zejména domácí si nebyli v úvodu půle schopni nahrát snad ani na metr. Přesto to nakonec byl Tatran, který získal územní převahu. V 58. minutě dostal pěknou průnikovou nahrávku Fišer, ale gólman Martin Valtr jeho střelu vytěsnil na rohový kop. Po jeho rozehrání vznikl závar před týnskou brankou, ale bez efektu. Vzápětí se dostal k míči Kovač, posunul na Fischera, ale jeho střela skončila na břevně. Boj pokračoval a domácí byli k brance blíž, ale na to se nehraje. V 83. minutě jdou domácí do přečíslení, Kovač nachází Šanderu, ten Fischera a opět je z toho břevno. To už bude mrzet, zní z řad obecenstva. A jako kdyby to slyšeli hosté. Ti založili jeden z posledních útoků, přišla kombinace po pravé straně, dlouhý centr do šestnáctky na poprvé nevyšel, na podruhé se k míči ale dostal Josef Brom a jeho centr našel hlavu Lukeše, který nekompromisně hlavou na zadní tyč rozhoduje – 0:1. Pro domácí to bylo těžké KO, hosté využili v druhém poločasu snad jedinou šanci, kterou měli.

 

Ohlasy k zápasu:

FK Tatran Prachatice - Lukáš Kubát (trenér): "Dnes to bylo velmi špatné. Nedařilo se téměř nic a když již něco vyšlo, skončilo to na břevně, nebo tyči. Bylo to celkově utkání, kdy ani jeden z týmů moc nepředvedl. No je to těžké hodnotit, když v druhém poločase to vypadalo nadějně, ale k brankám to nevedlo. Nakonec neubráníme poslední situaci a dostaneme gól, to je potom hořké. Remíza by zápasu slušela, ale bohužel hosté tu svou jedinou šanci v závěru využili a tak nemáme nic."

 

FK Olympie Týn nad Vltavou - Jiří Orlíček (trenér): "Takhle špatně jsme ještě nehráli. Byl to oboustranně špatný výkon a my nehráli ani trochu z toho, co jsme si před zápasem řekli. Já jsem se na to nemohl dívat a tak jsem o přestávce zvedl hlas, ale moc to nepomohlo. Tatran byl v druhé půlce lepší, my zase v první, ale stále to byl strašný fotbal. Rozhodlo i to, že domácí se z dobrých pozic netrefili a zůstalo na našem břevně. No nakonec jsme dali šťastný gól a to rozhodlo. Beru tři body, ale herně to bylo mizerné."

 

 

FK Tatran Prachatice – FK Olympie A-tým 0:1 (0:0)

Branka: 87. Lukeš

rozhodčí Albert – Písek, Hladík; ŽK 2:1, 70 diváků

Sestava FK Olympie: Valtr - Lukeš, Jos. Brom, Šálený, Meidl - Stoklasa (90. Červenka), Tupý, Plojhar, Liška (75. Novotný) – Houska (41. Boček), Vařil

 

 

Zdroj: FOTBAL  u nás.cz: https://fotbalunas.cz/zapas/165099/