A-tým FK Olympie stále marně čeká na první jarní gól

07.04.2014 10:50

 

Dva jarní zápasy a na kontě vstřelených branek zůstává stále nula. Nelichotivá bilance týnské ofenzivy platí i po utkání v Dolním Bukovsku. Na podzim si Olympie se svým soupeřem hravě poradila, nyní však srpnové vítězství 3:0 zopakovat nedokázala a v souboji o čelo tabulky tak ztratila další důležité body.

Stadion v Dolním Bukovsku se na regionální derby slušně zaplnil jak místními, tak i týnskými fanoušky. Ti mohli sledovat bojovné utkání, v němž nebyla nouze o ostré osobní střety, gólové šance však pohříchu scházely. První výraznější vzruch přišel po půlhodině hry, kdy se do domácí šestnáctky tlačil Lukáš Mravec, byl evidentně faulován, rozhodčí však penaltu ve prospěch Olympie neodpískal. Chvíli nato se pokutový kop mohl (a zřejmě i měl) pískat také na druhé straně. Týnský stoper Šonka zahrál v šestnáctce rukou, sudí ovšem odvahu k nařízení penalty nenašel ani tentokrát. V dalším klíčovém momentu už byl ale rozhodčí naprosto nekompromisní. Bukovský Vomáčka prohrál souboj s Vařilem a ve snaze ho zastavit jej sestřelil skluzem – druhá žlutá karta a Olympii začala více než 50 minut trvající přesilovka. Tu mohl hned z následné standardky využít Michal Šálený, jeho gólovou střelu ale se štěstím domácí obrana zablokovala. Ačkoliv po úvodních 45 minutách svítily na ukazateli skóre dvě nuly, mohla Olympie vzhledem k domácí červené kartě vzhlížet ke druhému dějství s optimismem.

Kdo ale čekal ve druhé půli drtivý nápor Olympie, musel být notně zklamán. Týnští nikterak útok neposílili a co víc, několikrát museli fotbalovému pánu Bohu děkovat za to, že neinkasovali. Hráči Dolního Bukovska si nebezpečné závary vytvářeli především při standardních situacích, kdy panoval v defenzivě Olympie nebývalý chaos. Dolní Bukovsko bylo v deseti mužích nebezpečnějším týmem a brankář Vachuta musel řešit nečekaně hodně ošemetných situací. První gól zápasu měl na kopačce rychlík Dalipi, samostatný únik ale zakončil střelou mimo.

V závěru zápasu se hru Olympie snažil rozhýbat Mravec, který se z kraje přesunul do středu zálohy, týnští si ale žádnou nadějnou gólovou příležitost vytvořit nedokázali. Snaha rozhodnout zápas přecházela na straně Olympie v bezradnou křeč a výsledná bezbranková remíza tak zřejmě byla maximem, co mohli týnští v aktuálním rozpoložení v Dolním Bukovsku vyválčit…

 

 

TJ Dolní Bukovsko – FK Olympie Týn nad Vltavou 0:0

150 diváků

Sestava FK Olympie: Vachuta – Lukeš, Brom, Šonka (70. Pomije), Meidl – Houska (55. Kníže), Boček, Šálený, Mravec – Vařil, Štos (82. Klička)

 

 

Tomáš Pomije kvůli zranění usedl jen na lavičku náhradníků. Jeho kvality Olympii v Dolním Bukovsku scházely.